RSS

Daily Archives: February 1, 2011

Jalan-jalan Jerman,Republik Czech,Hungary dan Austria I-Berlin

Saja nak rakamkan kenangan bercuti di Jerman, Republik Czech, Hungary  dan Austria musim panas lepas dalam blog ni. Patutnya lama dah tulis, tapi biasalah, bertangguh sokmo!

Suka aku nak ingatkan yang aku ni bukannya pakar bab-bab berjalan ni. Aku tulis ni pun niat untuk kongsi saja. Jadi kepada yang baca entri ni, janganlah tanya lebih-lebih macam aku ni duta pelancongan pula. Sebab ada banyak komen yang aku tak approve dalam entri Jalan-Jalan Turki dan Switzerland tu, sebab soalannya yang tak tercapai dek akal nak jawab. Hehe.

Ok, berbeza dengan percutian-percutian sebelum ni pada musim sejuk, ni kali pertamalah aku jejak Eropah pada musim panas. Itu pun sebab musim sejuk tahun lepas aku tak pergi mana-mana. Rasanya tahun ni pun macam tu juga, musim panas nanti InsyaAllah akan ke………….(tak rancang lagi =p).

Route kami macam ni: Berlin-Prague-Budapest-Vienna-Salzburg-Munich-Berlin. Boleh saja nak tiru, tak kisah pun. =]

Kali ni peneman aku sama juga, si Arif tu. Sebab apa?

1.Kami tak pergi mana-mana musim sejuk tahun lepas. Aku buat praktikal emergency dan layan siri Korea Iris masa tu. Haha.

2.Kami dah habis exam dan praktikal on time dengan jayanya,alhamdulillah.

3. Kami tak homesick sangat nak balik Malaysia awal-awal.Ngeh3.

4. Kami sekepala, jenis yang tak banyak bunyi punya.=p

Sama juga masa di Switzerland dulu, kami ni main redah saja. Kiranya tak adalah perancangan rapi nak pergi ke mana, makan di mana, bas mana nak kena naik. Tapi hostel dah tempah awal-awal, kerana menjangkakan ia akan penuh pada musim panas. Bagi aku, main redah ni lagi best sebab tak terlalu terikat dengan plan dan lebih mencabar. Ambil saja peta di pusat pelancongan, cari sendiri tempat-tempat tu! Boleh bakar lemak sikit. Haha.Ada sesetengah orang suka rancang awal-awal, nak pergi sini sana, kena naik bas apa,metro nombor berapa, terpulanglah.

Ok, straight to the point. Read the rest of this entry »

 
Leave a comment

Posted by on February 1, 2011 in Uncategorized