RSS

ringkas…

29 Nov

HABIS CYCLE NEUROLOGY

Alhamdulillah,semalam tamatlah cycle neurology yang sangat memenatkan,mendebarkan serta merungsingkan,walaupun hakikatnya amat menyeronokkan..bagi aku,neuro memang amat2 memerlukan pemahaman serta penghafalan yang mantap..paling seronok bila faham kenapa bahagian ni lumpuh,kenapa bahagian badan tu tak lumpuh selepas kecederaan di otak pada bahagian tertentu,dan sebagainya..tambah-tambah lagi di bawah jagaan Profesor Vera Grigoryevna, menjadikan neuro satu subjek yang sangat hectic..kalau nak buat neurological examination pada pesakit,buatlah betul-betul..kalau tak,”im not happy with your practical skills” lah jawabnya..=p tapi ilmu yang dicurahkan amat-amat berharga, dan Profesor Vera Grigoryevna mempunyai sebab tersendiri untuk menjadi ‘kejam’ terhadap pelajar…nanti aku tulis pasal tu..=]

Berakhirnya cycle neuro,bermakna aku tinggal cycle2 ringan saja lepas ni; Surgery,Radiology,Hygiene dan Stomatology…bermakna juga bahawa exam Hygiene bulan Januari nanti semakin hampir..bila nak mula belajar? huhu (*-~)

HAJI

Alhamdulillah,semalam juga merupakan keberangkatan ayah,emak,along dan kakak iparku ke tanah suci Makkah..semoga kalian selamat di sana dan selamat menjalani ibadah haji,serta pulang ke tanah air dengan selamat 7 Januari nanti..InsyaAllah kalian mendapat haji yang mabrur..=]

MUSIM SEJUK

Kembali lagi..dan tahun ni rasanya salji lewat turun berbanding tahun-tahun lepas,,timbunan salji sudah pun tebal di luar sana,dan panorama putih inilah yang akan dilihat setiap hari sehingga April nanti (lama betul..huhu)..bila dah musim sejuk,maka bermulalah kembali era ‘berjalan perlahan-lahan (takut jatuh),membungkus badan tebal-tebal,tidur lama dan jarang mandi’..ngeh3 =p oh lupa pulak,kulit pun jadi gatal bila dah winter ni..grgrgrgrg..

WINTER TRIP

Tahun ni bercadang nak ke German dan Swiss,InsyaAllah..sekarang masih lagi dalam proses survey tempat untuk dilawati,asrama dan kenderaan di sana..bajet?memandangkan tahun ni aku ke europe dan melawati 2 negara,mungkin dalam RM4k-RM6k..itupun bergantung juga macam mana aku berbelanja nanti..mungkin aku boleh minta abang2 dan kakakku jadi penaja utama..kata nak suruh belikan jam Swiss..duit kena masuk dululah..hehe..=p sesiapa yang nak bagi nasihat untuk trip ke German dan Swiss ni,dialu-alukan..=]

rasanya itu saja untuk update ringkas kali ni..sekian,wassalam..=]

 
4 Comments

Posted by on November 29, 2008 in Uncategorized

 

4 responses to “ringkas…

  1. judin

    November 29, 2008 at 10:57 pm

    salam kamil. tahniah dah abes cycle neuro. aku 2 bulan lepas dah abes neuro. syukur dah abes awal2. dan 2 hari lepas pula dah abes cycle topan. lagi syukurrrr! pasal eurotrip tu kan, aku actually plannd nak pi swiss gak, tp ya allah mahalnyaaaaaa bajetnya kat sana! hostel pun 30euro++. so aku pun buang swiss dr list trip aku. jimat la sket. maybe next time la pi swiss. kira cam transit time balik msia ke (walaupun swiss air hanya sampai sgpore je, tp aku tetap nak naik jugak. haha).

     
  2. delirioustk

    November 30, 2008 at 12:02 am

    bestnye!~ sarah nk sgt travel 2 greece or prague diz yr tp in the end, travel 2 malaysia pulak. :p

     
  3. Soo Ching

    December 2, 2008 at 8:06 am

    nasihat untuk trip…. tak yah lah… tapi nak souvenir dari trip…. hehe…

     
  4. kamilsifu

    December 25, 2008 at 4:56 pm

    judin: salam..hehe..nampaknya macam dah tukar plan..pg swiss je kot..sebab cuti tak cukup! =p

    delirioustk: ic..xpe2..east or west,home is d best!! hehe =]

    Soo Ching: haha..rasenyer nasihat yg btul,save budget so blh survive..kan?means,no souvenirlor! =p

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: