RSS

hooligans yang (*&^$&**

14 Nov

entri ni ditulis dgn penuh emosi..jadi maaf,utk pertama kalinya tatabahasa, ejaan dan bahasa rojak diabaikan… 

semalam merupakan hari yang malang buat aku,arif,ir,samirta n dinesha..aku dan arif dikejar oleh sekumpulan gangster/samseng/hooligans yang sengaja carik pasal..semuanya bermula lepas habis lecture internal med..time tu kitorang naik 2nd trip bus utk balik ke hostel..kiranya budak2 lain yg pg lecture semuanya dah balik lg awal drpd ktrg…

so bila sampai je kat bus stop medical street,kitorang pun turun dari bas…memang just nice, traffic light mase tu merah..bile kereta sumer stop,aku n arif terusla lintas jalan dengan lajunyer…ir,samirta n dinesha jalan kat blkg ktrg..then tak jauh lepas kitorang lintas jalan (to nihznian: xjauh drpd tempat lelaki jual cd tu)..tiba2 sum1 tutup mulut n hidung aku guna kain/gloves/muffler (aku xtau gune ape exactly),..senang citer mcm dlm tv perompak try nak pengsangkan sum1..time tu aku igt dak2 ni nak gurau2 dgn aku..tp bila fikir balik xlogik pulak..time tu dh pukul 5 ptg,dh gelap dh (winter time)..so aku pk mmg xlogik dak2 ni nak main gurau2,lagi2 pulak penat balik lecture..then tiba2 hooligan tu tarik aku ke blkg spai aku jatuh..bila dh spai tahap mcm tu..refleks aku mmg cepat sgt,alhamdulillah..aku xtoleh belakang lgsung n terus lari ke depan..aku tau time tu mmg hooligans yg jatuhkan aku sbb at the same time aku dgr diorg mencarut2 in russian..

so aku lari ke arah tangga dekat dgn kedai kosmetika tu..then aku lari ke tepi dekat dgn jalan..bak kata ir n samirta yg tgk,diorg kata aku lari pusing2 kwsn tu..(seriously aku xtau exactly mcm mana aku lari,sbb time tu panik sgt n dlm kepala jz nk slmtkan diri)..masa aku lari2 aku mmg selawat byk2..tu je aku mmpu buat slain lari selaju yg boleh…hooligans tu kejar n try tumbuk n tendang aku,luckily without success sbb aku mmg lari mcm org giler gk..alhamdulillah tak lama lepas aku lari, diorg xkejar aku lg..n tba2 diorg lari ke arah BFK…aku mmg penat sgt..n dlm keadaan tercungap2..aku tiba2 tersedar beg aku takde dgn aku..ntah mana tercampak time aku lari..aku risau sbb dlm beg tu ada passport..tp luckily dinesha ambik beg aku yg dicampak oleh hooligan tu..n time 2 aku sedar-arep xde!!

then tiba2 ir kata,arif kena kejar dgn hooligan ke arah 5th hostel..so time tu aku,ir,samirta n dinesha terus pergi jumpe pak guard dkt guard post tuk btau yg ade hooligan kejar ktrg..yg bengang sgt,pak guard tu mabuk n cam blur je biler ktrg ckp..aku mls nk lyn sgt pak guard tu,lgpun penat lari tu xhilang lg..nasib baik xlama lps tu arif muncul dr jln dlm..means dier pn slmt gak..syukur..

spai skg ni aku terpk lg 2 bnda yg mcm aku xcaya n xleh fhm..1st cmne time lps aku jatuh aku xtoleh blkg,n aku leh terus pecut lari..n 2nd cmne hooligans tu leh stop kejar ktrg..biler fikir balik,ni semua kuasa Allah yg slmtkn ktrg..kalaulah 2 bnda ni xterjd,..terukla ktrg kna pukul dgn hooligan tu..then aku xperasan n xtau pn berapa ramai yg kejar ktrg (sbb aku mmg xtoleh lgsung)..smpaila ir,samirta n dinesha yg tgk kejadian tu bgtau yg hooligan tu lebih kurang 10 org..pas2 diorg divide,5 kejar aku n 5 kejar arif..n bile time aku jatuh n lari tu,aku xtau pn wat happen tu others..sbb time tu mmg aku terus lari n no turn back!! mmg aku traumala jugak lps kna kejar tu..wpun aku xkena pukul..

——————————————————————————–

then hari ni lepas balik dr kelas ktrg nmpk lg d same hooligans..luckily they didnt see us..ktrg cpt2 lari blik hstel..hari ni pulak kwn2 aku yg lain kena kejar oleh hooligan dlm perjalanan dr hostel ke bus stop..n sadly 2 say,biler guard 1st hstel diminta tolong utk call polis sbb ade hooligan kejar students, guard tu just ckp..”tu bukan bidang kuasa saya!! saya jz jaga hstel, not more!”..mmg xleh harap!!

then xlama lps tu,adela bdk2 ni kumpulkan kekuatan tenaga utk lawan hooligans tu..there were bout 20-30 students,n most of them were africans..msian adela 5-6 org je..n aku xjoin..diorg kuar dr hstel dgn hrpn dptla nk lwn hooligan tu..aku xkisahla kalo pergi n mmg dpt lwn hooligan tu kan..or even tak dpt lwn hooligan tu pun,balik hostel n xkecoh2..ni tak,lagi nk mmbuatkan org bengang..sbbnyer, biler balik dr konon2nyer nk lwn dgn hooligan tu, some of them (repeat:some of them) ckp “apela ko mil..dhla ko kena kejar smlm..pastu tak nk tolong pulak”..pastu tiba2 boleh pulak ckp..”eh,kalo kamil ade pun xleh wat ape gak”..

guess wat..of course i was totally pissed off!! aku fikirla..ape hal dgn diorg ni…seriously,aku xkisahla kalo diorg pg,then betul2 jumpe hooligan,then gado betul2,then balik dgn kemenangan@kekalahan,asalkan berlawan,bolehla nk ckp cm2 kan..ni xde pape pn..they just went out,observed for a while if there were hooligans n came back wf nothing! yup,they did gather the africans,but wat’s their real contribution until they can even say such thing to me? ape kes?? mcm jd hero n dh wat sth significant je..lg teruk ade yg bising lebih n xde di tpt kejadian pn..

so kesimpulannyer utk citer yg pjg lebar ni,aku amat2 emo dgn:

1)hooligan yg tiba2 nk carik gado dgn foreigners..ktrg dtg cni nk bljr..xwat hal pn kat negara korang..tp dh tu mmg kerja diorg,xleh wat apela..

2)guard dkt  guard post yg mabuk tu..cmnela leh mabuk time2 khidmat kamu diperlukan??

3)guard 1st hstel yg xmembantu lgsung..n ayt dier “tu bukan bidang kuasa saya” mmg mnyakitkan hati…

4)some of my frens who forgot, “actions speak louder than words”…

mmdgkan selasa ni aku ade xm (wish me luck k =] ),so xnk pk sgt psl bnda ni…hpfully hooligans 2 blah cpt drpd area ni..n adela sum1 yg boleh kawal area ni dgn BAIKnya..xkisahla polis,guard..n seangkatan dgnnyer..ok,im going to stop this emo entry..hpfully semua boleh jg diri baik2 n byk2kan berdoa,insyaAllah pertolongan Allah tu sentiasa sampai kpd hamba2Nya =] wassalam.

 
14 Comments

Posted by on November 14, 2008 in Uncategorized

 

14 responses to “hooligans yang (*&^$&**

  1. iryani

    November 15, 2008 at 8:49 am

    i dont think ur language teacher kisah abt the ‘tatabahasa’=)
    seriusly mmg scary gile..n i am the ‘ir’ in the story..huhuhu kne lari blk hostel hari hari ke???

     
  2. wajdi

    November 15, 2008 at 11:01 am

    tu la mil..
    ako da kate dah..
    jgn g lecture tu.. g jln ngan arep wat per.. bukan die tau silambam pon..
    kire dlm citer nih.. dinesha la hero..
    wawkawkkawkkakwka..
    bangsat syial russian2 ni.. bacul la kaco pompuan..

     
  3. wajdi

    November 15, 2008 at 11:05 am

    oi.. ni aper ni..
    mil g la tolong derang kejar..
    kalo sume cm ko x nk g kejar, sape nk tgkap??
    slamat smlm ade african tolong..
    haish..

     
  4. ileena

    November 15, 2008 at 12:47 pm

    alhamdulillah evryone is safe.
    benda2 mcm ni kena suruh msa complain to the deans( AND OF COURSE WITH AN OUTCOME) .bukan pasal EPC saja.pak guard tak guna tu, bunuh je jom!
    faiz najmi and co, pls take note!:)

     
  5. bono (bukan nama sebenar)

    November 15, 2008 at 2:59 pm

    salam
    alhamdulillah, nasib baik ko selamat mil. moga dilindungi Allah selalu “

     
  6. fadz

    November 16, 2008 at 9:39 am

    salam..
    kamil…ciannye..sgt2 scary..
    next time careful cket taw..riso laa..
    ignore je ea ape kwn kamil ckp k, sabo ea..
    insyaalah everything will be ok pasni..doa byk2 ea..
    yg pntg fokus kt exm k skg..gudluck ea..do your bes..

     
  7. purple

    November 16, 2008 at 12:46 pm

    salam..
    alhamdulillah sume selamat. u did a good decision. tak kesah la ape org nak cakap, asalkan kite dah berfikir semasak-masaknye and dah decide what’s best for yourself and others. buat kawan2 yang in a way sgt concern about kamil, keep it up! tp jgnlah mem’pressure’ kan lagi org yang dah sedie pressure.. muhasabah balek, elok ke korang kejar hooligans tu.. and hasilnye? walopon sy tak layak utk ckp ape2 sbb sy tak duk kat sane.. i just wanna share something with u guys.. hopefully, korang selamatlah duk kat negare nazi tu.. doa la byk2, perlindungan dtg dr Allah.. to kamil and friends, good luck and all the best for ur exams..🙂

     
  8. purple

    November 16, 2008 at 4:10 pm

    silap rupenye.. bukan negare nazi ye.. bekas negare komunis..🙂

     
  9. P.Maalini

    November 16, 2008 at 9:33 pm

    Hey Kamil, me n kiran were also confronted by the “sials”. They didn’t do anything to us. We didnt run away from them, they just stopped us n asked us a few stupid-dumb-*%^$ questions. N one of them told kiran “X worries i m not in the mood beat up any1 today” . they kept talking to kiran, they didnt say anything to me but they asked us wat religion was kiran, when Kiran said hindu, the guy looked at me the let kiran go. Kiran says that my “pottu” saved him, but i believe that GOD saved u both, cos we heard that after us many of them got chased n tuan got hit. I m sorry for wat happen to u n Arif.
    Hopefully the dawn will cum soon.

     
  10. delirioustk

    November 17, 2008 at 6:58 am

    hey kamil…nsb baik diorang tk sempat nk pukul u or arif..cuz mase friday tu diorang kate the guy the caught had a sharp object in his pocket. 0_o

    yg peliknye, even tho u kene hari khamis, hari jumaat tu, sy dgn roommate still keluar sampai ptg jugak..huhu..pastu time balik tu (4pm) kene kacau dgn hooligan yg same!~ benci betul la duduk kat sini…dtg untuk study pun tak boleh ke?😦 yg tak puas hati, die tanye kitorang..”u muslim eh? Allahuakbar?”

     
  11. ikhwanhaqim

    November 18, 2008 at 4:55 pm

    aku simpati kt korang..nsib baik xde pape.tk care bro.

     
  12. Soo Ching

    November 23, 2008 at 1:41 am

    hehe… i went to extra practical training the next day, friday… but luckily nothing happen to me… well… thank god nothing serious happen to any of us…
    by da way, which 1st hostel guard are you talking bout???

     
  13. azjo(bukan nama sebenar gak)

    November 23, 2008 at 11:36 am

    semalam ada hooliganki bagi saya ‘aiskrim’….

     
  14. judin

    November 29, 2008 at 11:01 pm

    syukur la kami ko tak apa2. nasib baik ko dpt loloskan diri ye. kalau tak, tak tau la apa akan jadi. aku bleh bygkan prasaan ko time tu sbb aku pun time 1st year pnah la gak kena tarik ngan sorg mamat ruski ni. pastu dia bleter apa tah kat aku. aku cuma da da da je dlm ketakutan. lepas aku cam mngamuk2 sket (ceh bajet mngamuk pdhal tgh takut giler tu haha), then akhirnya bjaya lepaskan diri. syukur. then pasal mulut2 yg takde insurans tu, ko sabar je la. tunggu kene kat diorg barula diorg tau apa rasanya.

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: