RSS

Layan sajalah….

05 May

Setelah pelbagai masalah melanda dengan theme lama, maka dengan ini pertukaran theme yang baru perlu dilakukan. Kali ini secara kontranya, theme Benevolence berlatarbelakang putih telah kupilih. Setelah meneliti semua theme yang terdapat dalam wordpress ni, theme ni mirip kepada theme Chaotic Soul dulu dan mampu membetulkan ‘kecacatan’ pada theme lama dulu…

Entah macam mana, theme lama aku tu kalau ada yang perasan, bertukar menjadi warna-warna yang menyakitkan mata. Kadang-kadang jadi kuning. Kadang-kadang jadi hijau. Semalam tambah menyedihkan, blog tu jadi berterabur. Terima kasih kepada leokid yang memberi cadangan untuk penukaran theme bagi mengatasi masalah tu…

Tapi memang bagi aku, aku suka theme lama berlatarbelakang hitam yang aku rasa lebih baik dan cantik, tapi apa boleh buat, ‘rosak’ pula tiba-tiba. Jadi buat masa sekarang, guna sajalah  theme ni..

Masalah baru timbul apabila latar belakang yang kontra digunakan, Jika dulu warna-warna cerah mudah dibaca pada latar belakang hitam, kini warna-warna itu tenggelam dengan latar belakang putih. Hendak mengedit entri-entri lama, memang malas. Aku harap entri-entri lama tetap dapat dibaca…

Aduh, kalaulah theme lama tu tak ‘rosak’…huhu…=(

 

 
8 Comments

Posted by on May 5, 2008 in Uncategorized

 

8 responses to “Layan sajalah….

  1. 'Ain Nasir

    May 5, 2008 at 3:28 pm

    hmmm..tak ssh kot klw nak baca. Tips:
    1) Tekan Ctrl + A. Baca dlm keadaan highlighted sume tulisan.Krg sakit mata
    2) Takyah bace. Gi baca benda lain..Kekekeke

    Pas exam, betulkan la semula.:)

     
  2. aiko

    May 5, 2008 at 8:15 pm

    ala….
    x per ar tapi still intresting gak n terpesona nak bace…
    hehhe

     
  3. kamilsifu

    May 6, 2008 at 2:01 pm

    Alhamdulillah..dah boleh gna balik theme lma n ‘kecacatan’ dpt dipulihkan..suke dgn itam ni..hopefully xnk tukar2 dh..=]

    Ain Nasir:hehe..berguna tips 2…tp skang ni page ni dh ok blk =]

    Aiko: thnx sudi berkunjung n bg komen..ye ke terpesona nk bca?hehe..pape pun smoga memberi manfaat k..=]

     
  4. hairieusoff

    May 6, 2008 at 5:42 pm

    kadang kala perlu pertukaran…

     
  5. leokid

    May 6, 2008 at 10:46 pm

    woh? dah ok? hoho..tahniah2 =)

    Suke gak ngan theme chaotic soul ni. Sape lagi la nak geng ngan saya blog kaler hitam kalo kamil tukar kaler nnt..muahaha.

    Hitam – Gaya, mutu, keunggulan. hehe.

     
  6. nash

    May 7, 2008 at 10:23 am

    join je leoxa…huhu…bykkkk theme yg menarik…

     
  7. nash

    May 7, 2008 at 10:24 am

    leoxa kan ada….theme..mcm2 ada…

     
  8. 7t

    May 7, 2008 at 10:25 pm

    ade beza ke?? nampak sama je..oops..tak observant..

     

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: